Pentru tenul uscat vom avea nevoie de ingrediente foarte hidratante și hrănitoare cum ar fi mierea, uleiurile și gălbenușul de ou. Pentru prima mască avem nevoie de 1 linguriță de miere și două lingurițe de ulei de jojoba. Le amestecăm și masăm ușor pe tenul curat. Trebuie să acționeze cel puțin 10 minute, după care clătim cu apă călduță. Aceste ingrediente au proprietăți puternice de hidratare și previn uscare pielii pe termen lung. O a doua mască poate fi compusă din miere și gălbenuș de ou. Cel din urmă conține retinol, care exfoliază pielea dar și hidratează în profunzime.
Tipurile de ten mixt și gras au de obicei nevoie de o curățare mai profundă, exfoliere și ingrediente care să ajute la stoparea excesului de sebum. În acest sens vom avea nevoie de 4 lingurițe de zaț de cafea și 1 linguriță de ulei de cocos. Le amestecăm și aplicăm pe tenul curat pentru 20 minute. Cafeaua oferă fermitate pielii și ajută la eliminarea celulelor moarte, în timp ce uleiul hidratează pielea pentru a nu rămâne ternă. Utilizată frecvent, o dată la două săptămâni, această mască îți va oferi un ten catifelat și extrem de luminos.
Există și măști pentru diferite probleme ale tenului, așadar putem să preparăm una pentru punctele negre și alta pentru acnee. Pentru a elimina punctele negre avem nevoie de gelatină, apă, suc de lămâie și puțină miere. Prin amestecarea lor se va crea un gel pe care îl întindem în strat subțire acolo unde avem probleme. Lăsăm să acționeze 15-20 minute, până este complet uscat și apoi tragem cu grijă și clătim cu apă călduță. Pe lângă faptul ca punctele negre vor fi curățate, vom observa și micșorarea porilor, iar gelatina va reda elasticitatea pielii.
În cazul tenului acneic, trebuie să avem grijă ce ingrediente folosim și mai ales cât de des le folosim. Acest tip de piele nu trebuie să fie agresat în niciun fel, deci orice mască trebuie folosită la un interval de două săptămâni. Vom avea nevoie de argilă, acesta este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente în tratarea acneei. Usucă acneea deja existentă și curăță foarte bine pielea, iar astfel coșurile apar mult mai rar. Se amestecă foarte simplu 2 lingurițe de argilă cu puțină apă, cât să se formeze o pastă și se lasă pe ten aproximativ 20 de minute, după care se clătește.
Pentru curățarea săptămânală a tenului normal putem să facem mai multe combinații. Spre exemplu, putem amesteca ½ cană de ovăz, 2 linguri de iaurt și 2 linguri de apa. Ovăzul este ideal pentru ten, având atât proprietăți exfoliante cât și hidratante. Acesta curăță adânc pielea, calmează orice inflamație a tenului și îndepărtează celulele moarte. Având atâtea beneficii, acesta este potrivit pentru toate tipurile de ten, iar modul de preparare al măștilor care îl conțin este foarte simplu.